Lengde: 22,7km Stigning: Toppunkt: 1187moh

Lang og flott fjelltur som tar deg over to fjellplatåer med terreng fra seterlandskap til høyfjell og fantastisk utsikt til nasjonalparkene Langsua, Jotunheimen og Rondane.

Turbeskrivelse:

Følg veien oppover i alpinanlegget og sving høyre midt i bakken. Følg denne og sving venstre på Torsdalsveien. Følg denne inn til enden av vegen og fortsett på stien rett fram. Hold retningen rett fram i alle kryss til toppen mellom Bånseterkampene og Prestkampen. En tur utover langs kanten av Bånseterkampene er verdt omturen. I finvær gir dette Skeikampens flotteste utsikt fra stien som snor seg helt på kanten av stupet!

På Slagsfjellrunden følger du stien rett fram over toppen og ned på vestsida av Svartvatnet og videre ned til Skardbua. Ved Skardbua følger du den T-merkede Peer Gyntstien opp første kneika. Sving venstre ved det lille tjernet, over bekken og opp bakkene mot toppen av Slagsfjella. Denne stien er merket lilla på steinene. Vel oppe på toppen har du utsikt til Langsua i vest, Jotunheimen i nordvest og Rondane i nord. Gå ned første kneika, sving 90 grader høyre på første etasjen og følg stien rundt inni dalen, på høyre side av Øvre Massingtjernet og videre nedover på svingete jordstier. På brinken der det blir brattere er alternativ rute tilbake til sentrum å svinge venstre inn på «Kristianråket» (Treskilt). Denne tar deg opp over ryggen og ned til Ørnkampen hvor du følger S9 Svarttjernstien helt tilbake til Velkomstsenteret.

På Slagsfjellrunden fortsetter du rett fram ned den siste bratte kneika mot Peer Gyntvegen. Sving venstre på Peer Gyntvegen og følg denne noen hundre meter til du svinger høyre inn på vegen til Fyksesetra. Nede ved setra går du stien på høyre side av setra. Etter Fyksesetra fortsetter du på fin sti, over kloppene og rundt sørsida av Nisjuvatnet og videre ned til Systuggusetra. Sving venstre på setervegen 200m opp til Systuggusetra og høyre inn på stien der. Vel nede ved Einstadsetra følger du følger du setervegen rett fram til Veslesetervegen. Sving venstre på Veslesetervegen og følg denne over brua. Sving høyre inn mot Paradis rett etter brua og følg stien opp til Vesleseterkrysset og veien videre tilbake til Velkomstsenteret.

Ruta er merket S8 Slagsfjellrunden

Min Elevation 726 m
Max Elevation 1170 m
Total Elevation Gain 830 m
Total Elevation Loss 830 m
Max Speed 0 km/hr
Average Speed 0 km/hr
Total Distance 23258.91 m
Total Time 0h 00m 00s
Way Points 0
Track Points 1023
Route Points 0
Values not available in the file may shown as 0.
This track was downloaded 50 time(s). Download Track
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
http://skeikampen.no/media/com_gpstools/markers/02marker.png
http://skeikampen.no/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#3366CC,#DC3912,#FF9900,#109618,#0099C6,#DD4477,#66AA00,#AAAA11,#994499,#E67300
2
50
google.maps.MapTypeId.TERRAIN
1
1
1
1
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
m
kmph
m
km
mi
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s