Aktiv sommerhelg på Skeikampen

Vi ønsket å ha noen dager på fjellet før jobb- og skolestart og dro fredag morgen oppover til Skeikampen. Det ble en herlig og aktiv helg for hele familien.

På veien stoppet vi på Lillehammer for å spise lunsj og is, før vi kjørte videre de 20 siste minuttene derfra opp til Skeikampen. Fordelen med å reise tidlig er at du rekker en fin fjelltur når du kommer frem. Fredag ettermiddag kjørte vi inn til Torsdalen og parkerte ved Gammeldalen. Derfra gikk vi opp til toppen av Prestkampen som er Skeikampens høyeste topp. Det var en fin sti som var godt merket. Vi brukte ca 45 min i rolig tempo på vei opp.

Skeikampen

På toppen var det en stor varde og fantastisk utsikt i alle retninger! Vi spiste matpakke og skrev oss inn i turboka. På nedturen gikk vi en annen sti mellom Prestkampen og Bånnseterkampen så det ble en fin rundtur. Dette var en enkel tur som vi kan anbefale og som passer for alle aldre.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

 

Lørdagen leide vi fulldempede terrengsykler på Skeikampen Ski & Bike, kjøpte heiskort i billettluka og tok syklene med i heisen opp. Vi fikk hjelp til å henge opp og ta ned syklene fra de som jobbet i heisen. Det var første gang vi satt i stolheis uten ski på beina! En morsom og litt rar følelse! 

Skeikampen skiheis med sykkel

Vi fikk med oss et stisykkel-kart fra sykkelutleien som viste mange ulike muligheter fra toppen. Vi syklet panoramastien S11 bortover fjellet. Det var passe utfordrende terreng for både barn og voksne. Med fulldempede sykler får man god flyt selv om det er mye steiner og røtter på stien. Når vi kom til toppen av Galtenheisen syklet vi stien ned mot Galten restaurant. På høyre side av restauranten var det en traktorvei som ikke var merket opp på sykkelkartet. Den gikk i fine «slalomsvinger» og gav oss en morsom og litt krevende nedoverkjøring. Vi fortsatte nedover de godt tilrettelagte stiene i retning mot stolheisen og kjørte den kule familytrail siste delen av alpinbakken.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Når vi kom ned syns alle at dette var så morsomt at vi tok en tur til opp med heisen. Denne gang prøvde vi en sti som gikk nedenfor S11. Her var det litt vått og vi måtte gå et stykke med syklene. Vi syklet derfor videre opp til Galten og tok samme traktorvei ned en gang til. Denne kan vi virkelig anbefale!

Siden sist, da vi var her i juni, har det blitt satt opp tydeligere merking av sykkelstiene som gjorde det lettere å finne frem. I tillegg var det lagt flere broer over våte områder som gjorde det lettere å ta seg frem både på sykkel og beina.

Tennisbane Skeikampen

På kvelden booket vi tennisbanen og spilte tennis. Det var en hyggelig kveldsaktivitet. Tennisbanene bookes på Treffen og de leier også ut racket og baller. Etter en aktiv dag bestilte vi Take-away-pizza på Treffen som vi spiste i leiligheten.

Løpetur opp Skeikampen

Søndag morgen var det tåke på toppen av fjellet. Vi voksne tok en joggetur opp til toppen og ned før vi kjørte hjemover til Asker igjen.

 

Hilsen,
Linnéa, Morten, William og Lovina