Foto: Bård Gundersen - new scene
Peer Gynt Spelet 2019. Foto: Bård Gundersen - new scene

Opplev Peer Gynt og overnatt på Skeikampen

Opplev det kjente og kjære Peer Gynt Spelet i kombinasjon med en tur til Skeikampen i sommer.

Fjellturer i Peer Gynts rike

Det er endeløse muligheter for turer, sykkelturer eller terrengsykling i Gålåområdet. Kun en times kjøretid fra Skeikampen til Gålå.

Ved et vann mellom skog og bratte fjell i Gudbrandsdalen, kan du oppleve Norges mest kjente folkeeventyr: "Peer Gynt". Teaterproduksjonen arrangeres på Gålå i august hvert år. 

Det første stemnet ble arrangert i 1928, hundre år etter Henrik Ibsens fødsel. Stemnet har blitt arrangert hvert år siden 1967 og Ibsens drama Peer Gynt har vært framført på friluftsscenen ved Gålåvatnet hvert år siden 1989. Fra 1993 har stykket blitt fremført med Edvard Griegs musikk. Det er 20 000 tilskuere til forestillingen hvert år.

Les mer om Peer Gynt her. 

Aktiv sommerferie

I tillegg til Peer Gynt spelet er det mange muligheter for nye opplevelser i området. Fjellturer, sykkelturer eller terrengsykling er noe som må oppleves i Gålåområdet. 

Du kan benytte deg av Den Norske Turistforening (DNT) sine nettsider for kart og gode råd om fjellturer i området. 

Overnatting på Skeikampen

Vil du kombinere tur til Gålå med fjelleventyr på Skeikampen? Thon Hotel Skeikampen tilbyr både hotellrom og leiligheter for hele familien. Begge alternativene ligger i naturskjønne omgivelser med nærhet til naturen.

Her kan du lese mer om overnattingsmuligheter på Skeikampen. 

Peer Gynt-stemnet finner sted i fjellregionen på Gålå, hvor naturopplevelser står i kø.
1 / 1