Høstferie på Skeikampen

Lovina, William, Morten og Linnéa har hatt høstferie på fjellet og til tross for skiftende vær, var det godt å være på Skeikampen.

Vi hadde noen herlige dager med flotte farger og frisk høstluft på Skeikampen i høstferien. Denne gangen fikk vi testet ut flere gåturer i området. 

På toppen av Skeikampen, det er lov å juble da!

Den første dagen tok vi stolheisen opp til toppen, og gikk østover forbi steinhytta. Derfra fulgte vi panoramastien bortover og kom ned til Per Gynt stien. Vi tok til høyre og gikk rundt den bratte fjellsiden tilbake til høyfjellstunet. Dette var en enkel og fin ettermiddagstur. På kvelden koste vi oss på Treffen café med pasta, pizza og shuffleboard.

 

Neste dag var det en del tåke, så derfor ville vi ikke gå opp på fjellet, så vi tok en annen tur enn planlagt. Vi startet med å gå forbi driving rangen og tok til venstre mot Skeiseter. Etterhvert krysset vi alpinanlegget, og gikk i retning fjellkirka. Denne turen er merket Seterrunden. Fra fjellkirka gikk vi til Skeistua, der vi avsluttet turen med deilig varm kakao og vafler. Dette var en lett og godt merket runde på grusvei, men tilbakemelding fra barna var at turer på sti er morsommere enn å gå på grusvei. 

1 / 3
2 / 3
3 / 3

Siste dag testet vi å gå Skeikampen rundt. Med mat og varm drikke i sekken, gikk vi den 8,5 km lange turen. Det var en flott tur i kupert terreng, og vi hadde lunsjstopp på toppen av fjellet med fin utsikt. Dette er en fin dagstur, som også er litt fysisk krevende, men som passer for barn i alle alder. 

 

På kvelden spiste vi god mat og spilte monopol i leiligheten. 

1 / 3
2 / 3
3 / 3

Gjennom ett år på Skeikampen har vi fått testet mange forskjellige aktiviteter. Opplevelser på fjellet sommer og høst var nytt for oss, og det har gitt mersmak. Det er ingen tvil om at Skeikampen har etablert seg som en helårsdestinasjon. Som høydepunkter vil vi trekke frem sykling med fulldempende terreng el-sykler og mulighet for å ta heisen opp hele året både med langrennsski og sykkel. Panoramaløypa på langrenn vil vi også trekke frem som en unik naturopplevelse med godt tilrettelagte spor og en fantastisk utsikt. I tillegg til dette syns vi at Skeikampen har en veldig avslappet og rolig stemning. 

 

Vi vil gjerne takke alle som jobber for å legge til rette for gode opplevelser på Skeikampen.

 

Vennlig hilsen Lovina, William, Morten og Linnéa