S5 Skeikampen rundt - kort | Fjellturer | Skeikampen

Skeikampen rundt (kort)

Lengde 8,5 km. Stigning 315 m. Toppunkt 1057 moh.

En flott tur som viser fram de forskjellige naturtypene Skeikampen har å by på. Turen passer for de fleste.

Stien ”Skeikampen Rundt” er ca 8 km lang å gå, i lett stigende terreng. Løypen vil vise fram Skei fra flere sider, fra skog og snaufjell, til det høyeste punktet hvor du får en fantastisk utsikt mot fjellheimen rundt deg. Her vil du se Jotunheimen langt borte i nordvest, og Rondane i nord. De hvite toppene skiller seg godt ut i fra de andre.

Turen starter ved Høyfjellstunet. Følg grusveien opp bakken mot Skeikampen og ta til venstre på Setervegen. Sving venstre inn på stien mot nordvest etter ca. 200 meter. Dette er en del av den oransje løypen som går rundt fjellet. I det stien begynner å stige litt, blir terrenget også forandret. Nå blir busker og trær lavere og tettere, og du får god utsikt til flere fine topper. Her kan det hende du møter syklister og ryttere, for dette er et populært turområde.

Sving høyre ved gapahuken: så begynner stigningen, ikke mye, men akkurat passe slik at dere blir varme. Når du kommer opp er du på ca 1050 moh., og har god oversikt over Skeikampens to sider. I nord har du fjellheim, krattskog og snø, mens i sør har du skog, beiter og setre. Rett nedenfor deg har du Torsdalen med sitt hjerteformede vann. Følg stien sørover, men i stedet for å følge stien til toppen, tar vi den T-merkede Peer Gyntstien stien som går langs siden av fjellet. Da får du den bratte fjellsiden på høyre hånd og ser etter hvert deler av Nordens høyest liggende 18 hulls golfbaner på venstre side. Her vil du også se ”skaret”, også en populær off-pist for de tøffe om vinteren. Følg T-merkene tilbake til Høyfjellstunet.

Ruta er merket S5 Skeikampen rundt kort.