Topptur til Skeikampen | Fjellturer | Skeikampen
Toppen av Skeikampen er vår mest populære turmål.

Topptur til Skeikampen

En populær og lett tilgjengelig fjelltur, som byr på en fantastisk utsikt over fjellheimen og Peer Gynt Vegen, Jotunheimen og Dovrefjell, samt golfbanen og området rundt Skeikampen.

Prøv vårt mest populære turmål som er lett tilgjengelig og byr på fantastisk utsikt. Toppen av Skeikampen er vår mest populære turmål. Turen er bratt men relativt lett å gå og byr på fantastisk utsikt. Steinhytta på toppen er åpen så dere kan gå inn om det blåser og er surt.

Turbeskrivelse

Den fineste ruta til toppen går egentlig langs traseen til bakkeløpet Skeikampen Opp. Da får du gått deg i gang med en rolig start.

Turen starter ved Høyfjellstunet. Følg grusveien vestover forbi Vikingland og golfbanen opp til Peer Gyntvegen. Følg Peer Gyntvegen ca 300m opp til krysset Setervegen ved fjellkirka. Følg Setervegen til du kommer til alpinanlegget og sving venstre opp anleggsveien. Følg denne opp "zorro-svingene" til du har passert det bratteste. Når du kommer opp på brinken holder du høyre inn på den gulmerkede stien. Dette er restene av det gamle kariolråket til toppen. Følg stien til du kommer til alpinanlegget igjen. Sving oppover i alpinanlegget 100m og gå stien til høyre for bergrabben. Nå er du tilbake på det gamle kariolråket som fører deg rett til steinhytta.