Flotte sykkelruter

Fem sykkelturer med fjellutsikt

Med sine smale sauetråkk og flotte høyfjellsstier er Skeikampen en drømmedestinasjon for sykkelentusiaster.

Det er ikke uten grunn at Skeikampen er kjent for å være et av Norges beste steder for syklister. Her finner du både utfordrende traseer og gode fjell- og seterveger. Stinettet fra Skeikampen er i tillegg koblet sammen med Gålå og Kvitfjell, så her er det bare å velge og vrake. 

1. Bånseterkampene

Det er ikke uten grunn at Bånseterkampene og Prestkampen (1244moh) er et yndet turmål for stisyklister på Skeikampen. Bånseterkampene byr blant annet på fantastisk stisykling på høyfjellet og en utsikt som tar pusten fra deg. Se turbeskrivelse her.

2. S8 Slagsfjellrunden

Slagsfjellrunden er en teknisk krevende rute med flere episke nedkjøringer på svingete høyfjellsti. Turen gir deg tilgang til Skeikampens morsomste nedkjøring fra Slagsfjella mot Peer Gyntvegen og en rekke andre godbiter. Se turbeskrivelse her

3. S11 Panoramastien

Denne sykkelturen er høyfjellssykling på sitt beste! Panoramastien tar deg fra toppen av Skeikampen (1123moh) og gjennom det flotteste Skeikampen har å by på av høyfjellsstier: Skeikampen – Avlundkampen – Skardbua – Røgnhøgda – Fagerhøi.

Panoramastien går i lettsyklet høyfjellsterreng med mye flytsti og noen tekniske utfordringer. Turen er for øvrig flott begge veier. Se turbeskrivelse her. 

4. S6 Skeikampen rundt lang

Dette er en perfekt kveldstur på ankomstdagen. Ruten kan sykles begge veier, men har veldig ulike egenskaper avhengig av retningen du velger. Sykler du mot sola tar du stigningene på grusvei og kan leke deg nedover den ca 5 km lange nedkjøringen tilbake til Skeikampen. Sykler du med sola må du påregne noe trilling på stien på tur opp og grusvei tilbake. Se turbeskrivelse her. 

5. Dørdalsrunden

Dørdalsrunden er en flott totimers rundtur på sti med muligheter for friske nedkjøringer. Ruten kan fint kjøres begge veier, så her velger du selv hvilken ende du vil starte i, eller om du vil gjøre det til en ekstra lang tur og sykle begge veier. Se turbeskrivelse her. 

Sykkelsti med spektakulær utsikt fra fjelltoppene.
1 / 3
Etter en lang sykkeltur vil den perfekt avslutning på dagen være et friskt fjellbad.
2 / 3
Overnatt på Thon Hotels Skeikampen i naturskjønne omgivelser.
3 / 3

Sykkelutleie på Thon Hotel Skeikampen

På Skeikampen er det lagt til rette for at alle skal få oppleve Skeikampen fra sykkelsetet. Skeikampen Ski & Bike har et stort utvalg av sti- terreng- og el-sykler til utleie.

Du kan også leie hjelmer, sykkelsete, sykkelvogn, reparerings-kit med pumpe, sykkellås samt annet nødvendig tilbehør ved leie av sykkel.

Les mer om sykkelutleie på Skeikampen her.

- Velkommen til en aktiv sommerferie for hele familien på Skeikampen -