Bånseterkampene | Stisykling | Skeikampen

Bånseterkampene

Bånseterkampene 1202 moh. Denne avstikkeren byr på fantastisk stisykling på høyfjellet med rå utsikt på fine dager.

Bånseterkampene og Prestkampen (1244 moh.) er ikke et yndet turmål for stisyklister på Skeikampen uten grunn. tillegg er Bånseterkampene og Prestkampenutgangspunktet for de aller råeste nedkjøringene du finner i området.

Det finnes flere innganger til området men det vanligste er via Skardbua og Gammeldalen. Beskrivelse av rutene inn dit finner du på S8 SlagsfjellrundenTopptur til Prestkampen eller Peer Gyntstien

Turbeskrivelse

Når du har kommet deg opp på Bånseterkamp-massivet følger du bare stien langs kanten av stupet. Stien er en superartig flytsti avbrutt av mer tekniske partier. Du kan sykle helt ut til varden øst for Østre Bånseterkampen.

Det er tre nedkjøringer mot sør, en mot øst (Bånsetra/Fåvang), en mot vest (Skardbua) og en mot nord (Kvitfjell). Nedkjøringene mot sør tar deg hjemover mens de andre gjør at turen blir lengre. Jeg beskriver kun nedkjøringer mot sør og vest (Skardbua).

Bånseterkampene Bluetrail

Starter i skaret mellom midtre og Vestre Bånseterkampen og følger blåmerket sti med til Gammelsetra. Stien er veldig bratt ned første kneika før den legger seg som herlige svinger på en liten rygg med jordbunn helt ned i dalen. Definitivt verdt turen.

Gammeldalstien

Stien starter i skaret mellom Prestkampen og Vestre Bånseterkampen. Den enkleste stien ned mot sør som gir deg stor fart på sti med jord og sandbunn. Denne stien er den lengste turen ned og er også den som er vanligst å bruke opp. Vær obs på et par tekniske partier i den øvre delen.

Prestkampryggen

Stien starter på toppen av prestkampen og følger ryggen ned mot Gammeldalen. Dette er Skeikampens råeste sykkelnedfart. Her er det bratt og svingete og veldig moro om du har skills og mot. I øverste partiet er det et par steder de fleste må bære ned. Resten av stien er sandbunn med tette hårnålssvinger i toppen. I midtpartiet er stien noe utvasket så vær obs.

Skardbuastien

Stien starter på skaret mellom Prestkampen og Vestre Bånseterkampen og følger skilting mot skardbua. Stien er slak det første stykket ned til og forbi Svartvatnet før de tipper ned på en bratt og morsom rygg ned mot Skardbua.

Sykkelutleie har kart med alle sykkelrutene.